FC Midtjylland

Her kan du læse om fodboldklubben FCM. Læs bl.a. om historien bag FC Midtjylland, akademiet, spillertruppen og stadion mv.

FC Midtjylland

Introduktion

FCM eller FC Midtjylland. Begge navne bruges i flæng, men gælder for den samme klub. FC Midtjylland er en fodboldklub, som i dag spiller i Superligaen. Klubben har vundet flere større mesterskaber samt taget pokalen som danmarksmestre med hjem.

Klubben går meget op i sine FCM-fans og et værdigt FCM-fodboldhold. Klubben tilbyder blandt andet FCM-akademiet, hvor de unge fodboldstjerner kan starte en karriere. Klubben spiller sine hjemmekampe i MCH Arena, hvor du har mulighed for at købe FCM-billetter eller FCM-sæsonkort. Klubben fra region Midt- og Vestjylland tilbyder en solid klub, som er særligt interessant at sætte sine odds på.

Hvem er FC Midtjylland?

FC Midtjylland er en dansk fodboldklub. Klubben har sin oprindelse i de midtjyske byer Herning og Ikast. Deraf kommer også navnet – FC Midtjylland. Fodboldklubben spiller i 2019 i toppen af Superligaen, som er den bedste danske fodboldrække.

Sæsonen 2014/2015 var den første, hvor klubben blev danske mestre. I 2017/2018 vandt klubben sit andet mesterskab. Året efter blev klubben for første gang pokalmestre og kunne nu tage denne succes til sig.

Den danske fodboldklub blev stiftet d. 1. juli 1999. Det skete som en overbygning til de enkelte klubber Herning Fremad og Ikast FS. Og det resulterede i en ny storklub i Midt- og Vestjylland. Både Herning Fremad og Ikast FS spillede på daværende tidspunkt i første division. Derfor var det ikke uden en ambitiøs indstilling, at sammenslutningen skete.

I 2019 ejes klubben af FCM Holding, hvis hovedaktionær er Matthew Benham. Måske du har hørt dette navn tidligere, da det er Matthew, som i daglig tale anses som ejer af FCM. I 2019 stoppede den daværende cheftræner, Kenneth Andersen. Han blev erstattet af assistenttræneren Brian Priske, som skal stå i spidsen for cheftrænerjobbet indtil vintersæsonen. Herefter skal der findes en ny repræsentant som cheftræner i FC Midtjylland. Du kan læse mere om klubbens valg af cheftræner her.

Bag om FCM

FCM Holding A/S er en del af i alt tre aftaler, som blandt andet er med til at sikre og forbedre klubbens økonomi. Desuden er aftalerne med til at styrke mulighederne for, at FCM kan blive i toppen af Superligaen og Håndboldligaen. Samtidig styrker det mulighederne for, at klubben kan kvalificere sig til at spille europæisk fodbold.

FCM Holding får tilført et givent beløb i ny kapital fra en række investorer. Det er primært Matthew Benham, som er den største aktionær i FCM Holding. Derudover kommer en række andre aktionærer, som ligeledes tegner aktier i selskabet.

FCM overtager alle transferrettigheder til de spillere, som spiller i Superligaen, og som har været delvist ejet af lokale spillerinvestselskaber. Denne aftale er med til at sikre, at FCM modtager alle indtægter ved salg eller udlejning af spillere.

Det er særligt vigtigt for FCM, at de er en del af samme eller lignende aftaler. FCM har i de forgangne år været tvunget til at sælge nøglespillere, som har haft stor betydning på fodboldbanen. Og hvis denne udvikling skulle fortsætte, ville holdet ikke kunne opretholde sin placering. Som en nysgerrig og interesseret fan eller forretningsmand er det vigtigt at forstå, at disse aftaler er uundværlige for selskabet.

Historien om FCM-fodbold

Som nævnt er FCM en sammenlægning af to midtjyske klubber. Begge klubber leverede flotte præstationer, hvilket forstærkede ønsket om en sammenlægning. Målet med sammenlægningen var at skabe en fast topplacering i Superligaen. Og på den måde være med til at udfordre den øverste og bedste top af dansk fodbold. Og det må siges, at klubben er lykkedes med dette formål.

Da klubben først fik en fornemmelse af et samlet fodboldspil, blev klubben en del af den sjove liga. Klubben startede med at vinde flere sølvmedaljer. Blandt andet i sæsonerne 2006/2007 og 2007/2008. I de følgende sæsoner blev der hentet bronze til klubben:

 • 2001/2002.
 • 2004/2005.
 • 2011/2012.
 • 2013/2014.

Fra 2000 og indtil 2013 havde klubben fokus på at opnå deres mål – nemlig at etablere sig i Superligaen. Og det ses tydeligt ved ovenstående medaljer i flere sæsoner.

Den sidstnævnte sæson 2013/2014 var en turbulent sæson for klubben. Desværre var fodboldklubben forholdsvis tæt på en konkurs. Heldigvis kom den nuværende ejer ind i billedet på dette tidspunkt. Matthew Benham opkøbte hovedparten af aktierne og sikrede dermed klubben økonomisk.

Succesen for FCM fortsatte de efterfølgende sæsoner

Som nævnt blev sæsonen 2014/2015 den sæson, som klubben havde ventet på. Det var sæsonen, hvor klubben for første gang blev danmarksmestre. Og denne succes skulle vise sig at blive startskuddet til en række større succeser.

I sæsonen 2015/2016 kvalificerede klubben sig til et europæisk gruppespil. Det skete for første gang i klubbens historie. Herefter vandt klubben en samlet sejr over det engelske Premier League-mandskab Southampton og kunne spille sig i Europa League. Dette var en utrolig sejr for det midtjyske fodboldhold.

Som overskriften antyder, blev sæsonen 2015/2016 ikke den sidste sæson med succes. Klubben spillede sig herefter videre fra gruppen på en andenplads efter Napoli, men foran Club Brügge og Legia Warszawa. Denne sejr skete mod alle odds, hvorfor klubben fik vist sit værd i svære og udfordrende situationer. Og den fik for alvor sat sin fod i den stærke Superliga blandt de mange andre professionelle.

Det står FC Midtjylland for

FC Midtjylland har naturligvis nogle værdier, som er udgangspunktet for klubbens drift. Klubben har fire overordnede værdier:

 • Vi dyrker glæden.
 • Vi dyrker viljen.
 • Vi dyrker modet.
 • Vi dyrker rødderne.

Alt i alt handler disse værdier om, at FCM har en passion for at engagere sig i fodboldverdenen. Og begejstringen for dette engagement er det, som er drivkraften. Samtidig er det med motivation, at klubben kan skabe sine resultater. For grundlæggende skal der være en vedvarende glæde ved at være en del af FCM.

Under vilje handler det om, at klubben er vedholdende og stræbsomt går efter at blive bedre. Klubben forsøger at jagte sine drømme – nemlig drømmen om at blive endnu bedre. Derfor har klubben det mod, der skal til. De har modet til at være udfordrende og til at være nytænkende. Tilsammen skaber det en ambitiøs tilgang, som afspejles i deres professionelle fodboldspil.

Slutteligt gør FCM en indsats ud af at have et regionalt fællesskab, hvor sammenhold og fællesskab bliver sat i højsædet. Klubben tager sammen et socialt ansvar, som også sætter sit præg inden for talentarbejde, forenings- og erhvervslivet.

CSR i FC Midtjylland

Som du måske allerede har fået en fornemmelse af, arbejder klubben for at inddrage alle interesser omkring klubben. Det gælder blandt andet foreninger, sponsorer, kommunale indsatser, frivillige og fans. Klubben ser alt som en helhed, der er med til at skabe det fællesskab, som kan levere det bedste resultat. Både på fodboldbanen og i den midt- og vestjyske region.

Klubben gør i hvert fald sit for at tage et socialt ansvar. Det sker gennem tre punkter, som de lægger særlig vægt på:

 • Fællesskabet.
 • Fremtid og uddannelse.

Uden de frivillige ville klubben ikke kunne stå på benene. Derfor er de frivillige og deres arbejde afgørende for den succes, som klubben oplever. I forlængelse af de frivillige ses et stærkt fællesskab i klubben. Selvom der allerede eksisterer en fællesskabsfølelse, har klubben til mål at forstærke denne. Der skal være en sammenhængskraft i Midt- og Vestjylland, hvilket de selv erkender.

Slutteligt fokuserer klubben på at skabe hele mennesker. Det vil sige mennesker, som kan bidrage positivt til samfundet. Det er en af grundene til, at FCM tilbyder klubben FCM-akademiet, hvor karrieren for en nysgerrig og ung fodboldspiller kan starte.

FCM er mere end bare sport

Hvis det ikke er tydeliggjort, vil vi gerne understrege det igen. FCM forsøger at skabe og tilbyde mere end en fodboldklub. Klubben ser sig selv som: ”… et regionalt flagskib, der skaber sammenhængskraft og fællesskab”. Og dette er alt sammen inden for den midt- og vestjyske region, hvor klubben hører til.

Det, at FC Midtjylland har sine rødder i den vestjyske jord, har betydning for den måde, som klubben agerer på. Klubben stammer fra en landbrugsregion, hvor ressourcer og lignende har været sparsomme. Det har været en nødvendighed at arbejde hårdt og have en kreativ tankegang. Og dette har klubben taget til sig, da det ses som et særligt vækstcenter med fart på.

Klubbens engagement og lyst til at bidrage til samfundet og det sociale ansvar ligger i regionens opvækst. Klubben føler et ansvar for at bruge sin helt unikke position på markedet til at inspirere og påvirke mennesker. Og derfor er alle aspekter uden for FCM en stor del af det sociale ansvar.

FCM Håndbold

FCM er ikke udelukkende fodbold. I 2008 købte FCM håndboldklubben, som på daværende tidspunkt havde navnet Ikast-Bording Elite Håndbold. Selvom fodbold er selskabets største bedrift, har håndboldforretningen også været en afgørende del af FCM.

En af de seneste og største FCM-nyheder er, at håndboldklubben blev solgt. I 2017 viste klubbens årsregnskaber, at de solgte FCM Håndbold fra. I stedet blev der fundet en løsning, således at FC Midtjylland Håndbold blev en del af en midtjysk investorgruppe. Her stod Lars Gantzel Pedersen på daværende tidspunkt i spidsen. Du kan læse mere om salget af FC Midtjylland Håndbold her.

FCM Håndbold blev ligesom fodboldklubben oprettet i byerne Herning og Ikast. Håndboldklubben er en af de bedste danske dameklubber. Håndboldklubben har blandt andet vundet flere DM-medaljer og vandt i 2011 det seneste danske mesterskab. Desuden har FCM Håndbold vundet EHF Cuppen og Cup Winners Cup. Senest i 2018/19 sæsonen vandt klubben sølv ved EHF Cup.

FC Midtjylland Håndbold har været en vigtig del af elitemiljøet i Ikast. Og desuden har håndboldklubben bidraget positivt til den branding af FC Midtjylland, som er forsøgt etableret.

Da Matthew Benham købte FCM, indgik han en økonomisk forpligtigelse til at sikre håndboldklubben og den fremtidige drift. Og derfor var det naturligt for ejeren af klubben at sikre sig en fornuftig videregivelse samt et fortsat tæt samarbejde.

FC Midtjyllands spillertrup

Størstedelen af FC Midtjylland-truppen forbliver en del af holdet. Men der er naturligvis ændringer, hvorfor truppen i 2019 ikke nødvendigvis er lig med truppen i 2020. Det sker både i forbindelse med salg af spillere eller spillere, som flytter klub. Og det kan der være flere årsager til. Hvis du kender til fodboldverdenen, ved du, at det er almindeligt.

FCM-fodboldspillere bliver nøje udvalgt, inden de kommer med på holdet i Superligaen. Ofte starter fodboldspillerne på FCM’s akademi. Her modtager de grundig træning af professionelle. Og de lærer, hvad det vil sige at spille fodbold på et professionelt plan. Det er desuden her, at trænerne og andre kan vurdere, om den enkelte spiller er dygtig nok til at gå videre.

På den måde sikrer FCM, at det kun er de dygtigste, som kan få den officielle FCM-spillertrøje og blive en del af spillertruppen i Superligaen. Hvis du i forvejen har kendskab til klubben, ved du også, at det kun er de allerbedste, som sendes på banen.

FCM Akademi

Det er langt fra alle, som får tilbudt en plads på akademiet i FC Midtjylland. Men hvis du, eller en du kender, får en plads, skal du eller vedkommende ikke tøve. I skal tage afsted.

FC Midtjylland var den første klub, som oprettede et fodboldakademi i Danmark. Ideerne til et fodboldakademi i Danmark opstod, da Claus Steinlein og Flemming Broe tog til Frankrig i 2008. Efter en præsentation og forklaring af ideen blev det første akademi oprettet i 2004.

FCM-akademiet har haft mange kendte navne igennem. Det er det oplagte sted at starte, hvis du vil lære fodbold på højt niveau. Og særligt hvis du har ønsker om at komme til udlandet eller komme til at spille i Superligaen. For det er langt de fleste, som bliver en del af superligaholdet. Og det skyldes udelukkende den træning, som bliver sat for dagen. Akademiet fortæller selv, at de forlanger meget af deres spillere. Udlandet kommer næsten som en naturlig del ved siden af.

I det følgende får du et overblik over, hvad du fysisk og personligt får ud af at blive en del af FCM-akademiet:

 • En professionel tilgang til og erfaring med fodbold og den bagvedliggende teori.
 • At blive en del af et socialt fællesskab.
 • Træning til mental robusthed, som du kan tage med videre i hverdagen.

Forventninger til akademiet

Hvis du skal blive en del af akademiet i FC Midtjylland, skal du være klar på både fysisk og mental træning. En stor del af træningen er netop den mentale robusthed, som ikke er en naturlig ting for alle. Enhver spiller har sin egen personlige profil. Og derfor er det vigtigt, at de på deres egen måde lærer at håndtere de krav, som bliver stillet. For det er store krav. Og hvis du ikke har fået mental træning, er chancen for at bukke under stor.

Det er vigtigt for FCM, at der bliver taget hånd om det hele menneske. Derfor kan du som spiller være sikker på, at du stadig vil have fritid, hvor der er tid til venner og familie. Og at du samtidig kan deltage i en skolegang og uddannelse. Som udgangspunkt er der træning op til ni gange om ugen.

Det er talentudvikling, der er kernen i FC Midtjylland. Og derfor giver den hårde træning også resultater. Og det er de resultater, som spillerne, der søger om en plads, ønsker.

Et typisk forløb på akademiet

Et forløb som akademispiller hos FC Midtjylland starter typisk, når spilleren er 15 til 19 år. Der tilbydes 10 U17-pladser og 10 U19-pladser. Det er vigtigt for akademiet, at der bliver skabt et fællesskab. Og derfor bor spillerne på Ikast Idrætsefterskole eller i nærheden af akademiet. Hvis spilleren viser sig stadig at være god nok efter de fire år, optages han i superliga-truppen og i U19. Når spilleren opnår omtrent 50 superligakampe, bliver han solgt til udlandet. Ofte sker dette i en alder af 21 til 22 år.

Overgangen fra at være en spiller på akademiet til at spille på superligaholdet er forholdsvis glidende. Akademiet ligger i samme område, hvor superligaholdet spiller. Og derfor er det for mange en helt naturlig overgang. Langt de fleste akademispillere når at stifte et lille bekendtskab til, hvad det vil sige at være en del af superligaholdet.

FCM tilbyder desuden en akademicamp, hvor der er mulighed for at være på fodboldcamp i en uge i sommerferien. Dette giver kommende spillere en smagsprøve på, hvad det vil sige at spille hos FCM Akademi. Det indebærer både viden omkring træning og det sociale. Og træningen herfra kan uden videre tages med videre, hvis du får en plads på FCM Akademi.

FCM Miniakademi

Ligesom der er et akademi for drenge fra 15-års alderen, tilbyder FCM også et miniakademi. Dette henvender sig særligt til U8-U14 drenge og U10-U14 piger. Igen er det en forudsætning, at deltageren på akademiet brænder for fodbold. Hvis de mangler udfordringer i deres egne klubber, er miniakademiet særligt et godt sted at starte sin tidlige fodboldtræning.

Hos FCM tilbydes miniakademiet som et syv ugers træningsforløb. Der bliver trænet et par gange om ugen, hvorfor deltageren løbende vil blive bedre til sporten. Ligesom ved det ældre akademi er der fastlagt et særligt træningsforløb. Det er trænere fra FCM Elitefodboldskole og kursister på FCM Trænerakademi, som blandt andet tilrettelægger træningen.

Allerede i denne alder vil deltagerne lære, hvad det vil sige at spille fodbold på højere plan. Der bliver indlagt fodboldlektier, og deltagerne bliver inddelt efter niveau. Derfor er det ikke ualmindeligt, at en yngre deltager spiller på et ældre hold.

Ovenstående er med til at gøre FCM til en attraktiv klub, hvor der er plads til alle. Og det er tydeligt, at de ønsker at sætte fokus på tidlig træning og læring. Og forhåbentlig kan denne træning tages med i fremtiden. En forudsætning for at være en del af FC Midtjyllands miniakademi er, at deltageren forbliver i sin egen klub. Det er ikke velset at skifte klub, selvom deltageren under træningsopholdet udvikler sig positivt.

FCM Stadion – oplev kampene i virkeligheden

Når FC Midtjylland skal spille sine hjemmekampe, sker det i MCH Arena – Messecenter Herning. I 2014 stod det nye stadion klar, hvor der er plads til mere end 11.000 tilskuere. Der er desuden indrettet sponsorlounger på omtrent 1.800 m2, hvilket giver plads til omkring 1400 gæster. Det er tydeligt, at sponsorer og fans til diverse arrangementer bliver prioriteret højt. Det gælder i særdeleshed til fodbolden.

Da MCH blev indviet, skete det med en 6-0 sejr over AB. Og faktisk skulle det vise sig, at FCM gjorde sig ubesejrede i sine første 18 kampe på MCH Arena. Det udsendte et signal om, at MCH Arena blev et af de sværeste steder at få point fra hjemmeholdet. Og det sendte samtidig et signal om, at fodboldholdet kunne præstere – særligt når det gjaldt.

Dette var dog ikke slutningen på klubbens succes. I sæsonen 2014/2015 satte klubben endnu engang ny rekord på hjemmebane. Her vandt de 15 Alka Superliga-kampe i træk. Og det var uden tvivl med til at sætte klubben på tavlen som et professionelt fodboldhold. Med engagement, motivation og professionalisme.

Perfekt lokation til en uforglemmelig oplevelse

Selvom det for udefrakommende kan synes at være en almindelig spillehal, er MCH Arena meget mere end det. Stadionet har en kapacitet på 11.432 tilskuere, hvoraf 7.070 er siddepladser. Derfor kan du, ung som ældre, tage til en fodboldkamp og holde til en hel dag.

MCH Arena blev i 2012 kåret som den bedste fodboldbane i Danmark. Derudover tilbyder arenaen diverse arrangementer som møder, fester og forskellige virksomhedsarrangementer. MCH Arena har forsøgt at skabe de bedste rammer for dig som tilskuer. Og ikke mindst for FCM, som skal føle sig velkomne, trygge og frie til at spille deres bedste spil.

Og det med at føle sig tryg som tilskuer er desuden noget, som stadionet prioriterer. Når du tager ind og ser en fodboldkamp, skal du kunne slappe af. Og det sker på bedst mulig vis, hvis der et ordensreglement, du kan følge. Det er medvirkende til at skabe en god stemning, hvor alle kan nyde det, som de er kommet for – nemlig at se FCM spille fodbold.

Placer dig det bedste sted i arenaen

Når du skal se en FCM-hjemmekamp, kan du sidde i forskellige områder i arenaen. Områderne giver dig forskellige fordele og oplevelser. I arenaen kan du vælge mellem følgende:

 • Handelsbanken og Skolegades bageri.
 • Faxe Kondi – familietribunen.
 • Faxe Kondi – tribunen.
 • Sportmaster Tribunen.
 • C. Contractor Tribunen.
 • Udebane med ståpladser.

Nogle af områderne er forbeholdt bestemte tilskuere, hvorfor alle områder ikke er tilgængelige for enhver. Handelsbanken og Skolegades bageri er forbeholdt klubbens sponsorer. Dog kan du sagtens købe billet hertil. Hvis du er kørestolsbruger eller -ledsager, er det også her, du skal sidde.

Hvis du ønsker det, kan du tage familien med, og I kan placere jer i familieafsnittet ved Faxe Kondi-familietribunen. I pauserne kommer en spiller fra spillertruppen forbi og giver en eller flere autografer.

Sportmaster Tribunen er et hyggeligt, røgfrit område. Dette er tilholdsstedet for de garvede rødder af FCM og samarbejdsklubberne heraf. Hvis du er en del af FCM’s fanklub, kan du sætte dig i C.C. Contractor Tribunen. Her er stemningen helt i top.

Hvis du tager til MCH Arena for at se en hjemmekamp med FC Midtjylland, bør du ikke stå på udebanens ståpladser. Disse er nemlig forbeholdt udebanens fans.

Find FCM’s program

Hvis du er interesseret i at se alle kampe, der spilles af FCM, kan du med fordel se deres FCM-program. Her får du et overblik over de kommende kampe. Dette er også tydeligt i FCM’s kalender. Her bliver alle sæsonens kampe offentliggjort. Dog tager TV-kanalerne kun en beslutninger om kampvalg cirka fire til seks uger fremad. Og derfor kan der være huller i kalenderen, som er usikre. Nogle steder kan du vælge at abonnere, så du altid er opdateret på eventuelle ændringer.

Med et FCM-program kan du vide, hvornår du skal holde ekstra øje med en kamp. Det kan være, du gerne vil se FCM vs. Brøndby eller FC Midtjylland vs. AC Horsens. Med et program bliver det muligt at overskueliggøre, hvornår du skal købe FCM-billetter.

Hvis du er interesseret i at kende resultatet af en eller flere kampe, kan du tjekke kampprogrammet for FCM ud. Her vil det fremgå, hvordan kampen endte, hvor kampen blev spillet samt i hvilken turnering. Hvis du er en ægte FCM-fodboldfan, bør du kende til klubbens fremtidige program.

Køb billetter til FC Midtjylland

Hvis du ønsker at opleve en eller flere FCM-kampe på stadionet, kræver det en billet. Du kan købe billetter til kampene online på klubbens hjemmeside. Her skal du bruge et FCM-login, som du nemt kan oprette. På klubbens hjemmeside kan du se forskellige kampe samt billetpriser. Herefter skal du blot vælge den kamp, som du gerne vil se. Køb din billet, og mød op på stadionet den pågældende dag.

Billetsalget til en given kamp åbnes som oftest to uger før, kampen spilles. På selve kampdagen åbner billetsalget i Infohuset to timer før kampstart. Som udgangspunkt åbner portene til stadionet 70 minutter før kampstart. Det er også i Infohuset, at du kan købe sæsonkort eller afhente dine FCM-billetter efter aftale.

Selvom du tager ind og ser en kamp på stadionet, kan du stadig deltage i diverse odds med de hold, som spiller. Det er naturligt, at du vælger en af de kampe, du finder mest interessante. Hvad end det er FC Midtjylland og Brøndby, FCM og FCK eller FCM og Horsens, er underordnet.

Selv Matthew Benham indrømmer, at der er stor konkurrence fra FC København og Brøndby. Og derfor er FC Midtjylland mere på mærkerne i disse kampe. Og særligt for at beholde den dominerende plads, som de har etableret. Så bliver det mere spændende, end når du kan være med fra første parket?

Opret et FCM-login, og køb billetter

Inden du kan købe dine billetter til en kommende FCM-kamp, skal du oprette et login. Det er med til at gøre købet af dine billetter nemmere. Og det vil gøre fremtidige køb blive lettere tilgængelige.

Du har i 2019 mulighed for at vælge mellem følgende:

 • Billetabonnement til voksen.
 • Billetabonnement til barn.
 • Almindelige billetter.
 • Sæsonkort.

Hvis du vælger at købe et billetabonnement, får du ikke et fysisk sæsonkort. Til gengæld skal du trække en billet til hver hjemmekamp, som du ønsker at opleve. Dette billetabonnement gælder som udgangspunkt kun til C.C. Contractor Tribunen.

Når du køber et billetabonnement, skal du betale løbende hver måned. Du skal derfor ikke tænke på at forny dit abonnement, da det sker helt automatisk. Og husk, at det er muligt at købe et abonnement til hele familien.

Du kan naturligvis også købe almindelige FCM-billetter, som du kan se to uger før kampstart. Det er på samme hjemmeside, at du køber almindelige billetter og billetabonnementer. Desuden har du mulighed for at købe et gavekort, som du kan glæde en bekendt med. Modtageren af gavekortet kan selv bestemme hvilken kamp, han eller hun vil se.

Køb et FCM-sæsonkort, og vær med hele vejen

Hvis du er en dedikeret fan eller blot hygger dig på stadionet om søndagen, kan du overveje et sæsonkort. Et sæsonkort kan betale sig, hvis du ved, at du kommer flere gange. Du oplever både en økonomisk fordel, men det er også nemmere i praksis. Du slipper for at købe billetter til hver kamp, men kan blot møde op, når du lyster.

Med et FCM-sæsonkort kan du selv vælge, hvor i arenaen du vil opleve kampen. Du kan vælge mellem de forskellige områder. Afhængigt af området vil prisen for dit sæsonkort variere. Faxe Kondi er sammenlignet med C.C. Contractor et af de dyrere områder.

Når du har sæsonkort, kan du selv være med til at vælge din siddeplads. Dette vil være din egen faste plads gennem hele sæsonen. Derfor kan det være en god ide at undersøge, hvor du har det bedste udsyn. På klubbens hjemmeside kan du desuden se, hvor mange ledige pladser der er tilbage i det pågældende område.

Når du køber et sæsonkort, betaler du ad en omgang. Og efterfølgende vil dit sæsonkort gælde den resterende del af sæsonen. Næste sæson skal du købe et nyt, hvis du ønsker samme oplevelse.

Få flere fordele med et FCM-sæsonkort

Hvis du køber et FCM-sæsonkort, kan du få del i flere fordele. Det er fordele, som du med en almindelig billet som udgangspunkt ikke får:

 • Adgang til alle superligakampe.
 • Adgang til kvalifikationskampe i europæiske turneringer.
 • Forkøbsret til gruppespil i europæiske turneringer.
 • Adgang til kampe i DBU Pokalen.
 • Adgang til Youth Leauge-kampe.

Hvis du køber et sæsonkort classic, vil du have mulighed for at modtage et gavekort til Ulveshoppen. Dette forudsætter, at du gentegner dit sæsonkort. I Ulveshoppen finder du alverdens FCM-spillertrøjer, accessoires og fodboldtilbehør. For en ægte FCM-fan vil et sådant gavekort være en stor fordel.

Fordelene ved et sæsonkort er naturligvis frivillige. Du bestemmer selv, om du vil deltage i enhver superligakamp – men det er størstedelen, som gør det. Sæsonkortet giver dig mulighed for at komme tættere på spillerne. Og måske få en fornemmelse af, at du bliver en del af holdet – bare udefra. Det er vigtigt at huske, at fans er uundværlige for et hold.

Livestream en FCM-kamp

Der kan være flere grunde til, at du ønsker at livestreame en fodboldkamp med FCM. Måske du ikke ønsker at tage på stadionet, eller måske du ikke har tid. Og du kan naturligvis ikke misse en kamp med det hold, som du tror på til hver en tid. I dag har du mulighed for at livestreame.

På internettet finder du alt om livestreaming. Hvor og hvornår det er muligt at livestreame en FCM-kamp. Ofte kræver det en særlig tilkøbspakke til de traditionelle streamingtjenester. Dog finder du også en række forskellige udbydere, som kun har til formål at livestreame fodboldkampe.

Når du skal se en fodboldkamp, kan du naturligvis altid bette eller oddse. Det kan du gøre på forskellige måder, men det kan være med til at give en øget spænding. Og sidder du sammen med flere kammerater, kan det være med til at give en særlig god stemning. Du kan læse mere om betting her på siden.

FCM Shop

Klubben fra Midtjylland gør meget for sine fans. Derfor har du blandt andet mulighed for at handle i FCM-shoppen. Eller ’Ulveshoppen’, som den kaldes. Her kan du designe din egen FCM-spillertrøje, købe trænings- eller fritidstøj. Du kan købe FCM-spillertrøjer til voksne og børn. Og det gælder både hjemmebane, anden trøje, tredje trøje eller målmandstrøje.

Hvis du er interesseret i FCM-træningstøj, vil du få adgang til FC Midtjyllands officielle træningsserie. Det inkluderer både trøjer, T-shirts, bukser og shorts. Farverne matcher klubbens officielle farver. Derfor vil du hurtigt opleve, at der ikke er blevet gået på kompromis – hverken med design eller kvalitet.

Ønsker du fritidstøj, vil det ofte være tøj, som du kan bære hele året rundt, så du med stolthed kan vise, at du er en ægte FCM-fan. Du finder blandt andet jakker til de kolde måneder og badeshorts til de varme måneder. Jakken kan du med god samvittighed tage på, når vejret bliver koldere. Så kan du stadig nyde kampen trods den begyndende kulde.

I FCM-shoppen finder du naturligvis også diverse tilbehør. Det er accessoires, som du med fordel kan medbringe til de mange kampe på stadionet. Her vil der ikke herske tvivl om, hvem du er kommet for at støtte. Du finder blandt andet seje caps, paraplyer, huer og halstørklæder. Du kan også købe tasker, mobilcovers eller håndklæder. Ja faktisk kan du finde alt det, som en ægte fodboldfan har brug for.

Bliv en del af Black Wolves

Måske du allerede kender det. Og hvis ikke du gør, bør du som nuværende eller kommende FCM-fan have kendskab hertil. Black Wolves er FC Midtjyllands fanklub. Det er en selvstændig forening, som tilbyder masser af aktiviteter.

Hvis du ikke synes, det er nok at være fan på et hverdagsniveau, kan du tilmelde dig Black Wolves. Eller hvis du synes, du vil opleve den helt særlige stemning, der er, til de største fodboldkampe. Når du melder dig ind i Black Wolves, bliver du medlem af klubbens officielle fanklub. Du får adgang til flere medlemsfordele som blandt andet:

 • Adgang til eksklusive arrangementer.
 • Rabat på udebanetur i europæisk fodbold.
 • Rabat på drikkevarer i Black Wolves’ fanlounge lige ved siden af hovedindgangen.
 • Personligt medlemskort.

Disse fordele kan du frit anvende som medlem. Det koster et beskedent månedligt beløb, hvor langt de fleste kan være med. Og udover ovenstående fordele vil du opleve et særligt fællesskab. For her er alle samlet for én ting. Nemlig at støtte, heppe og opmuntre FC Midtjylland så snart de træder ind på banen. Og naturligvis vise støtte, engagement og troen på sejr uden for banen.

Du kan stå sammen med de andre medlemmer i MCH Arena i Black Wolves’ eget lokale. Lokalet er mere end 400 m2 og har egen bar og café. Derfor kan du nemt tilbringe en hel dag på stadionet med dine bedste kammerater.

Oplev flere fordele som fan

FCM gør som bekendt meget for sine fans. Derfor kan du finde en FCM-app, som giver dig flere fordele som fan. Appen tilbyder et område, der kaldes ’fanfordele’. Og det er her, at der skabes værdi for dig. Fordelene kan blandt andet være produkter eller oplevelser fra FC Midtjylland. Men det kan også være et tilbud fra en af klubbens partnere eller sponsorer.

Som fan kan du desuden bruge appen og få de seneste klubnyheder. Du kan hele tiden holde dig opdateret og konstant vide, hvad der rører på sig i superligatruppen eller akademiet. Eller i en af klubbens andre aktiviteter.

Denne lancering af en app til dig viser tydeligt, at FCM er med på det seneste nye. De følger den udvikling, som sker inden for deres område. Og derfor kan du som fan eller interesseret i FCM tage del i dette. Du er sikret en klub, som tager hånd om dig, sine omgivelser og ikke mindst et værdigt og professionelt fodboldhold. Du kan med fordel melde dig ind i dag – og desuden begynde at oddse på holdet.

Andre klubber

Læs her mere om Superligaen.

Læs her vores guides til andre danske klubber: