FCK

Her kan du læse om fodboldklubben FCK. Læs bl.a. om historien bag FC København, mesterskaberne, talentudvikling og Telia Parken

FCK

Introduktion

I dag spiller landets 14 bedste fodboldhold om at vinde mesterskabet hvert eneste år. Mange af de store byer er repræsenteret med et hold. Vi kommer ikke uden om Danmarks største klub, nemlig FC København. De har hjemme på Østerbro i København og er det mest succesfulde hold til dato. Holdet har et utal af mesterskabstitler i skabet. Samtidig har de deltaget i mange internationale turneringer og skrevet historie inden for dansk fodbold.

Selvom klubben ikke har eksisteret i særlig mange år, så har holdet haft en kæmpestor succes. Her kan du læse meget mere om klubben og dens historie. Du kan også høre meget mere om Danmarks hjemmebane på Østerbro, Parken. Parken er nemlig stedet, hvor langt de fleste landskampe bliver spillet. Vi fortæller dig også mere om talentudvikling og meget andet.

Holdet har været det bedste hold i Danmark hele 13 gange på under 30 år. Klubben har igennem årene skabt nogle af de største fodboldtalenter herhjemme. Der er mange, der er blevet sendt til topklubber i udlandet. Her kan vi blandt andet nævne nogle store transfers til topklubber i udlandet:

  • Andreas Cornelius sælges for 75 millioner kroner til Cardiff City i 2013.
  • Robert Skov sælges for 77 millioner kroner til Hoffenheim i 2019
  • Robin Olsen sælges for 86 millioner kroner til AS Roma i 2018
  • Dame N’Doye sælges for 47 millioner kroner til Lokomotiv Moskva i 2013.

Det er altså en klub, der har store spillere over hele linjen. Nogle er talenter fra deres ungdomsafdeling mens andre er indkøbte spillere. Ofte har FCK købt nogle spillere, der efterfølgende har udviklet sig til store talenter. Lad os kigge nærmere på klubbens historie og baggrund. Læs med lige nedenfor. God fornøjelse.

FCK’s historie

Når vi taler om FC København, er det ikke mange år, vi skal tilbage, før vi ender ved deres begyndelse. Det betyder dog ikke, at der ikke er nok at fortælle om. For med et væld af succeser er der rigeligt at tage fat på. For selvom AaB og OB er nogle af de ældste fodboldklubber, har FCK langt flere mesterskaber hjemme på hylden.

Her får du hele historien om Danmarks storklub. Det kan vi efterhånden godt tillade os at kalde dem, da de hvert år spiller med i toppen. Her vil vi komme mere ind på FCK’s historie. Vi inddeler det i følgende afsnit:

  • Klubbens begyndelse i 1992
  • 1995 til 1997
  • 1998 og 1999
  • Tilbage mod toppen: 2000 til 2005
  • 2005 til 2010
  • En historisk sæson: 2010-2011
  • 2011 og til nu.

Læs med, og få hele historien om FCK. Så kan du nemt få overblikket over alle titler som danske mestre, pokalmestre og deres indpas i den internationale fodboldverden.

Klubbens begyndelse i 1992

Vi skal tilbage til starten af 90’erne, før vi løber ind i københavnernes nye fodboldklub. Klubben blev stiftet som en sammenlægning af KB fra 1876 og Boldklubben fra 1903. Dengang var det Europas ældste ikke-engelske klub. Begge klubber løb ind i nogle udfordringer, og derfor stiftede man FC København. KB havde ikke økonomisk kapacitet til at spille på sin hjemmebane samt en række sportslige problemer.

I slutningen af 80’erne gik KB, Frem, Lyngby Boldklub og Fremad Amager sammen. Her fik de idéen til at give København sit eget fodboldhold med et stort og moderne stadion som hjemmebane. Det var også i denne forbindelse, at Parken blev bygget.

Som ny klub i Danmarks bedste liga virker det ikke, som om der er den store udsigt til et mesterskab. Men FC København blev det storhold, som folk havde drømt om. Allerede i deres første sæson vinder de det danske mesterskab. Kampen blev spillet mod Brøndby IF, der i dag er FC Københavns rivaler. Senere i 1992 vinder FC København også TOTO Cuppen. Det bliver det første bevis på, at sammenlægningen af KB og B1903 har været et fornuftigt valg.

Sammenlægningen havde ikke resulteret i en ny trup. Størstedelen af spillerne var fra det gamle B1903-mandskab. Dette hold havde forinden vundet sølv og slået topholdet Bayern München hele 6-2. Truppen rummede en god kombination af rutine og talenter. Det var med til at skabe en god dynamik og et stærkt hold. Benny Johansen og Keld Kristensen var de to mænd i spidsen for det nye hold i København. De taber kun en enkelt superligakamp i den første sæson.

Efter den bedst mulige start i superligaen, blev efteråret 1993 en smule mere ustabilt. Holdet mistede en række profiler som Pierre Larsen og Ivan Nielsen, men dog kommer Peter Møller til fra AaB. Han blev topscorer i superligaen sæsonen forinden. Allan Nielsen kommer også til klubben i vinterpausen. Han havde tidligere har spillet for Bayern München.

FC København gjorde også sit indpas i den europæiske turnering. Her spillede de sig videre til anden runde. De taber med hele 6-0 til AC Milan på hjemmebane. En bittert nederlag for det nye mandskab. FC København smider selv mesterskabet væk i en kamp mod OB, hvor holdet taber. Dermed vinder de sølv i 1994. Hele 25.000 mennesker besøgte Parken til den samme kamp dette år. Det var i kampene mod Brøndby IF og Silkeborg.

1995 til 1997

Den sidste halvdel af 90’erne byder på nogle mere stille sæsoner. Klubben var stadigvæk i gang med at finde frem til den helt rigtige sammensætning på holdet. Flere spillere var blevet solgt, og nye var kommet til. Økonomi og drømme hang på dette tidspunkt ikke sammen. Derfor måtte man gå med de spillere og talenter, der var i klubben. Det betød også en skuffende sæson i 1995-1996. FC København endte på en syvendeplads i superligaen.

I den efterfølgende sæson var der igen en stor udskiftning i spillertruppen. En række af holdets profiler blev solgt, og nye spillere kommer til klubben:

  • Per Frandsen og Michael Johansen sælges til Bolton.
  • Christian Lønstrup sælges til Cagliari.

Nye spillere:

  • Bjarne Goldbæk
  • Henrik Larsen
  • Jacob Svinggaard
  • Martin Nielsen
  • Martin Birn
  • Jesper Sørensen
  • Mate Sestan.

Der er altså stor udskiftning i truppen denne sæson. For første gang i klubbens historie var der ikke succes i forbindelse med den europæiske turnering. FC København kvalificerer sig nemlig ikke til turneringen. TOTO Cuppen bliver dog en realitet, da danskerne kommer med på et afbud. I superligaen spilles der med mange forskellige konstellationer. Hele 30 forskellige spillere kommer på banen i løbet af sæsonen. Det resulterer i en placering som nummer otte i tabellen.

Dog var der et lyspunkt for det nye hold. FC København spillede sig til en plads i pokalfinalen med en sejr over blandt andet Silkeborg. Ikast slog samtidig storholdet fra Brøndby. Dermed stod FC København over for et første divisionshold i pokalfinalen. Kampen var tæt indtil de sidste minutter. Her sikrede Carsten Hemmingsen og David Nielsen en sejr til FC København.

I 1997 sker der et trænerskifte i FC København, hvor Kim Brink, der på daværende tidspunkt var træner, overtog rollen som sportschef. Det var i stedet Kent Karlsson, der overtog holdet. Han var i 1992 blevet dansk mester med Lyngby. FCK kunne nu glæde sig over at have nogle rutinerede spillere på holdet, der var en del af det danske landshold. Sæsonens store profiler var:

  • Bjarne Goldbæk, der var en del af landsholdet.
  • Henrik Larsen, der var en del af landsholdet.
  • Peter Nielsen, der var en del af landsholdet.
  • Todi Jónsson.
  • David Nielsen.

Det resulterede i kun to nederlag i efterårssæsonen, og holdet var igen en del af toppen i superligaen. I Europa League for pokalvindere mødte FCK det stærke Real Betis i anden runde. Med et nederlag på 0-2 på udebane så det ud som værende en umulig opgave. Men FCK overraskede i Parken, hvor Peter Nielsen scorer på et straffespark og åbner kampen op igen. Det lykkedes desværre Betis at score et mål i de sidste minutter. Det betød for FCK, at rejsen måtte stoppe her.

1998 og 1999

I vinterpausen forstærkedes mandskabet yderligere med blandt andet Niclas Jensen efter sit ophold i PSV. Foråret bød på både op- og nedture for det danske hold. FCK sluttede på en tredjeplads, da de misser chancen for at sikre sig sølv på den sidste spilledag.

1999 blev året, hvor FCK var tæt på et europæisk gennembrud for første gang i klubbens historie. Fra start havde holdet lagt sig fast på en 4-3-3-formation i jagten på den stærkeste opstilling. Det gav gode resultater både hjemme og ude. I Europa League blev Karabakh Agdam sammenlagt besejret af FCK med 10-0.

FCK slog samme år Brøndby på hjemmebane i Parken, men det så desværre dårligere ud, når de var på udebane. Samtidig måtte Kent Karlsson trække sig som cheftræner grundet personlige årsager. Kim Brink overtog holdet som en midlertidig løsning. Til trods for en ny træner fortsatte den europæiske succes. FCK slog sammenlagt Levski Sofia med 6-1 og skulle derfor møde Chelsea.

Kampene mod Chelsea var tætte og intense, og et stort antal af københavnske fans var med på rejsen. I det første opgør blev der spillet uafgjort mod det engelske stjernehold. Desværre måtte FCK se sig slået på hjemmebane med 1-0. Målet blev scoret af den danske legende Brian Laudrup. Kort tid efter kampene kunne FCK glædeligt meddele, at Brian Laudrup ville skifte fra Chelsea til FCK. Samtidig skrev Bjarne Goldbæk kontrakt med Chelsea og kunne vinke farvel til nogle stærke år for københavnerklubben.

Slutningen af sæsonen bød på et par bump. Sæsonen endte med en syvendeplads i tabellen, og samtidig måtte Brian Laudrup meddele, at han ville stoppe i klubben. Han fik i stedet en kontrakt med AFC Ajax i Holland.

Sæsonen 1999-2000 bød også på blandede resultater, hvor for mange kampe blev uafgjorte. Tilskuertallet i Parken steg gevaldigt, og der var ofte over 10.000 tilskuere til hjemmebanekampene. Holdet stillede op med næsten det samme mandskab som den forrige sæson. Holdet endte på en skuffende ottendeplads igen.

Tilbage mod toppen: 2000 til 2005

Københavnernes syvende sæson i Danmarks bedste liga indledes med en ny træner på posten. Roy Hodgson overtager efter Kim Brink. Efter en solid opstart valgte klubben at indhente nogle stjernespillere til truppen:

  • Jacob Laursen fra Derby
  • Pascal Simpson fra Vålerenga
  • Ståle Solbakken fra AaB’s mesterhold.

Ståle Solbakken var på dette tidspunkt en af de stærkeste spillere i superligaen. En 2-1-sejr mod Brøndby på hjemmebane satte gang i festen hos de 33.333 tilskuere, der sad klar i Parken. Dette blev sæsonens store vendepunkt for det københavnske mandskab. Med en 4-4-2-formation fik de langt større succes med truppen, og det blev lukket få mål ind på hjemmebane. FCK går ind i jagten på en førsteplads i forårssæsonen, men her rammer en tragedie det københavnske hold.

Ståle Solbakken falder om med et hjertestop. En hurtig reaktion fra Frand Odgaard, der var klublæge, sikrede nordmandens overlevelse. Efterfølgende måtte Ståle Solbakken stoppe sin fodboldkarriere. I stedet for trådte Christian Poulsen til, der var et ungt og yderst ukendt talent, men som i dag er en fast del af det danske landshold. Til trods for denne tragedie løb FCK med mesterskabet i denne sæson. For første gang siden 1993. De kvalificerede sig samtidig til Champions League.

Sæsonen 2001-2002 byder på endnu en ny træner. Her træder Hans Backe til, der har været en sand mestertræner i AaB. FCK spiller sig videre i Champions League, men desværre ryger de ud. Dermed kommer de med til UEFA, hvor de slår FK Obilic ud i første runde. Efterfølgende står de over for AFC Ajax og spiller sig videre på hjemmebane med en sejr på 1-0. I tredje runde måtte FCK dog se sig slået af Dortmund.

Sæsonen byder på en blandet fornøjelse i superligaen. Her ender de med sølv efter en intens kamp mod rivalerne fra Brøndby, der tager guldet med hjem til vestegnen.

I 2003 begynder tilskuertallet at stige yderligere, og FCK får endnu en titel med hjem. For at sikre sig guldet skulle FCK og Brøndby mødes i et topopgør, hvor FCK skulle hive en sejr i land. FCK bringer sig foran i de sidste minutter og sikrede sig guldet i denne sæson.

The Double i 2004

Ligesom AaB vandt The Double har FCK selvfølgelig formået at gøre det samme. Første gang bliver i 2004, hvor de vinder det danske mesterskab og pokalturneringen. FCK kommer samtidig med i Champions League. Her spiller FCK nogle kampe, der først og fremmest byder på en storsejr i Valletta. Den afgørende runde bød på Rangers FC, og FCK havde aldrig været tættere på en kvalifikation til Champions League. Desværre taber holdet i den afgørende kamp.

Sæsonen 2003-2004 bød altså på store succeser i FCK. Sæsonen endte med følgende:

  • Guld i superligaen
  • Vinder af pokalturneringen med en sejr over AaB
  • Tæt på en kvalifikation til Champions League.

I 2005 blev det dog ikke til endnu en succes, og holdet endte med at tage sølvmedaljerne med hjem. Samme forår tog klubben dog sit første Royal League-trofæ med hjem, hvor de vandt turneringen efter en straffesparkskonkurrence. I pokalturneringen stoppede deres rejse allerede ved semifinalerne i en kamp mod Brøndby IF.

2006-2010 – det femte DM-guld

Efter en sommer med mange ændringer i truppen i FCK, havde pressen ikke den store tillid til det nye mandskab. Klubbens største profil nogensinde, Sibusiso Zuma, var en af de nu tidligere spillere. Det så derfor ud, som om det ville blive en hård sæson for FCK. Endnu en ny træner var tilfældet, og her overtog Ståle Solbakken. En begyndelse på noget meget stort.

Holdet kom godt fra start i superligaen til trods for en skuffelse i de europæiske turneringer. Sæsonen ender med det femte mesterskab til FC København. De får også Royal League-trofæet med hjem for andet år i streg. Første halvdel af sæsonen med Ståle Solbakken som træner stod på kamp til de sidste minutter. Derfor kunne holdet hive et mesterskab hjem til trods for to nederlag i sæsonens sidste kampe.

Sæsonen 2006-2007 bød også på store succeser for FCK. Her fik de følgende resultater:

  • Guld i superligaen
  • Finale i pokalturneringen. De taber og ender som nummer to
  • Gruppespillet i Champions League.

Helt særligt for denne sæson var holdets indsats ved Champions League. Holdet spiller sig videre til gruppespillet med en samlet sejr over Ajax. Et fantastisk resultat, der var en tilføjelse til klubbens historie. I gruppespillet fik de følgende tophold:

  • Manchester United
  • Benfica
  • Celtic

Alle kampene fik en stor opmærksomhed fra hele verden, og der var stor interesse for den københavnske storklub. FCK endte med syv point og som det dårligst placerede hold i puljen. En succes, der desværre måtte ende her.

2007-2008 bød ikke på nogen stor succes herhjemme. FCK endte på en tredjeplads. Til gengæld får holdet stor succes i den europæiske turnering. FCK spiller sig til gruppespillet i Europa League. I gruppespillet møder holdet følgende modstandere:

  • Panathinaikos
  • Lokomotiv Moskva
  • Atlético Madrid
  • Aberdeen FC.

FCK spiller godt med, men taber i den sidste og afgørende kamp. De når desværre ikke længere, men kan tage gode oplevelser med hjem.

The Double i 2009

FCK har ikke kun gjort det én gang. Faktisk har de vundet The Double flere gange, og anden gang bliver i 2009. Efter en imponerende sæson, med undtagelse af en dårlig start, vinder de både det danske mesterskab og pokalturneringen. Med kun to nederlag i efterårssæsonen i 2008 lå FC København godt i svinget til en topplacering. Men først langt henne i forårssæsonen kom den endelige afgørelse.

Pokalturneringen var derimod en spændende affære. AaB og holdet fra København tordnede sammen i finalen, hvor William Kvist scorede sejrsmålet.

Den efterfølgende sæson bød også på et mesterskab til klubben. De kunne nu fejre hele syv ud af de seneste ti mesterskaber i superligaen. Men det var blot starten på en forrygende succes for mesterholdet. For efter 2010 gik det kun én vej for FC København – nemlig fremad.

2010-2011 –en historisk sæson

De første ti sæsoner havde givet medaljer, og heraf var hele syv af dem blevet til mesterskabstitler. Dog var det i sæsonen 2010-2011, at mandskabet stod over for historisk succes. Med en flot præstation i den danske superliga strøg de igen direkte til tops. Samtidig gjorde de det formidabelt i internationalt regi.

I Champions League endte mandskabet med at spille sig i ottendedelsfinalerne. I denne turnering formåede holdet at spille uafgjort mod det spanske tophold fra Barcelona. En imponerende andenplads i puljen sikrede FC København en plads i ottendedelsfinalerne mod Chelsea. Det blev endestationen for et mandskab, der kunne klappe sig selv på skulderen efter en forrygende præstation.

Selvom den stod på kampe rundt omkring i Europa, betød det ikke noget for FCK’s niveau i superligaen. De kunne nemlig skrive sig på listen over årets topscorer med N’Doye og Santin. Tilsammen havde de scoret over halvdelen af klubbens 77 scoringer denne sæson. Det eneste svage punkt i denne sæson var en misset pokalsejr.

2011 til i dag – FCK på et helt nyt niveau

Lad os indlede dette afsnit med en oversigt over holdets sejre i denne periode. Der er nemlig nok at fortælle om, men resultaterne taler for sig selv. Her kommer The Double igen i spil i både 2016 og 2017. FC København viser sig som et sandt mesterhold. Indtil 2017 opnåede holdet følgende resultater:

2011-2012

  • Sølvvindere i superligaen
  • Vindere af pokalturneringen
  • Europa League-gruppespillet.

2012-2013

  • Guldvindere i superligaen
  • Kvartfinalen i pokalturneringen
  • Europa League-gruppespillet.

2013-2014

  • Sølvvindere i superligaen
  • Finale i pokalturneringen
  • Champions League-gruppespillet.

2014-2015

  • Sølvvindere i superligaen
  • Vindere af pokalturneringen
  • Europa League-gruppespillet.

2015-2016

  • Guldvindere i superligaen
  • Vindere af pokalturneringen
  • Champions League, anden runde.

2016-2017

  • Guldvindere i superligaen
  • Vindere af pokalturneringen
  • Champions League-gruppespil samt ottendedelsfinalerne i Europa League.

FC København har altså en imponerende historik med i bagagen. Det har ikke sat en stopper for det københavnske mandskab, der med Ståle Solbakken i spidsen stadigvæk overrasker og imponerer. Resultaterne taler vist for sig selv.

En stor talentafdeling

Selvom FC København er en klub, der har et af landets absolut bedste klubhold, er der også plads til andet. Faktisk har klubben en stor talentafdeling. Her udvikler de spirende talenter med et stort potentiale. Tilbage i 2009 blev denne talentafdeling etableret. Formålet var at tilbyde en veltilrettelagt hverdag til de bedste ungdomsspillere mellem 13 og 19 år. Samtidig var tanken at udvikle nogle talenter, så de kunne spille med på FCK’s bedste hold.

Klubben bruger hvert år mange penge og ressourcer på at bibeholde det høje træningsniveau i denne afdeling. Der ansættes derfor også nogle talentspejdere, der skal holde øje med talenter i de forskellige klubber. Her vurderes den enkelte spillers talent på baggrund af følgende seks faktorer:

Teknik

Spilleren skal udvikle det tekniske niveau. På den måde bliver spilleren dygtigere til at håndtere det høje niveau og spille med i toppen.

Fysik

Spilleren skal blive stærkere og udvikle nogle gode, fysiske kompetencer. På den måde kan spilleren blive rustet til at spille med i Danmarks bedste turnering. Det vil også minimere risikoen for skader hos spilleren.

Taktik

Spilleren skal udvikle taktiske redskaber i forhold til klubbens spillestil. Spilleren skal samtidig gennemgå en udvikling i forhold til spillets grundelementer. Det kan eksempelvis være spilforståelse. På den måde kan spilleren få taktiske kompetencer til at spille med i superligaen.

Mentalitet

Spilleren skal gennemgå en udvikling i forhold til det mentale. Det omhandler de faktorer, som kan være afgørende for at præstere optimalt på banen og i internationalt regi. Spillerne vil blive trænet i dette.

Udviklingsstrategi

Spilleren skal kende sine stærke og svage sider. På den måde kan der laves en udviklingsplan. Spilleren skal også lære at tage et selvstændigt ansvar for sin egen udvikling.

Life skills

Spilleren skal have en hverdag med trivsel. Derfor er der brug for støtte fra familie og andre nære relationer. Der er samtidig fokus på, at spilleren får nok søvn, hviletid og kan passe sin skolegang. Forældre og skolegang spiller en central rolle for spillerens udvikling og samarbejde med talentafdelingen.

Med disse faktorer kan talentafdelingen sikre sig en spiller, som de nemt kan imødekomme og udvikle på de rigtige områder. Hver af disse seks faktorer er unikke. Det giver FCK en god mulighed for at udvikle den enkelte spillers kompetencer samt at definere spillerens potentiale.

Talentafdelingen tager også højde for spillernes skolegang og hverdag. Derfor er der en række samarbejder med skoler i København. På den måde kan skema og træningspas blive tilrettelagt. FC Københavns talentafdeling samarbejder blandt andet med Johannesskolen. Cirka 12 spillere får hvert år muligheden for at starte i et skoleforløb fra syvende til niende klasse. Samtidig er der kun 300 meter til træningsanlægget på Peter Bangs Vej.

Der er også mulighed for at tage en ungdomsuddannelse på HHX, HTX, STX eller HF. Her vil der blive taget hensyn til spillernes behov og træningspas. På den måde kan de passe skole og træning på samme tid. Ofte vil disse uddannelser tage længere tid end de tre år, som de normalt tager. Det giver spillerne mere luft og overskud i en presset hverdag.

Vigtige værdier i talentafdelingen

Det er vigtigt i denne afdeling, at de holder øje med den enkelte spiller. Det betyder, at der afholdes fraværssamtaler, og karakterer gennemgås med jævne mellemrum. Samtidig er der et stort fokus på spillernes forældre og familie. Det ses nemlig som en forudsætning for spillernes optimale udvikling.

FC København har en vision om at bibeholde et tæt samarbejde mellem talentafdeling og superligaholdet. På den måde kan de nemt integrere særligt dygtige talenter i truppen. Det betyder træningspas sammen med superligatruppen samt en blid overgang fra ungdomsspiller til superligaspiller.

Parken på Østerbro

Ingen FCK-kampe uden Parken. Det er her, hvor FC København har sin helt egen hjemmebane. I dag hedder den Telia Parken. Den aftale gælder indtil 2021.

Vi skal helt tilbage til 1911 for at finde indvielsen af Københavns Idrætspark, der i dag er blevet til det store stadion midt på Østerbro. I en fodboldkamp med spillere fra B93 og KB mod Sheffield Wednesday F.C. blev banen indviet. Allerede i 1914 var der hele 18.500 tilskuere placeret i Idrætsparken.

Vi springer derefter helt til november 1990. Her starter en totalrenovering af det gamle stadion. Renoveringen kostede omkring 650 millioner og var yderst omfattende. Gert Andersson stod bag renoveringen og stod også i spidsen for andre renoveringer i fodboldregi. Efter to år med renovering kunne Parken endelig åbne i september 1992. Først i 1998 køber FC København dette stadion som deres hjemmebane, og prisen lyder på 138 millioner kroner dengang. Klubben besluttede efterfølgende at gøre det muligt at overdække Parken. Det gjorde det også muligt at huse mange tusinde mennesker til det danske melodigrandprix tilbage i 2001. I dag kan det rumme 38.065 tilskuere, og der er en VIP-afdeling med cirka 4.000 pladser.

Find billetter til FCK’s kampe

Er du glad for en god fodboldkamp, skal du uden tvivl forbi Telia Parken og se et brag af et opgør. Der er mange forskellige priser, alt efter hvor du ønsker at sidde henne. Priserne inddeles i B-kampe og C-kampe. Priserne ligger mellem 120 og 220 kroner for en voksen, mens børn koster mellem 60 og 95 kroner. Du kan se prisoversigten lige her. Der er også billetter til A-kampe. De er en smule dyrere og er nogle særlige kampe.

Er du mere til et kort, der fungerer til alle hjemmebanekampe? Så kan det være en god mulighed at købe et sæsonkort. Der er hele fem forskellige muligheder for dig, hvis du ønsker et sæsonkort eller et abonnement. Du finder alt fra et sæsonkort til C-tribunen og Sektion 12 til et platinkort. Det er til dig, der vil have mulighed for det hele. Du kan se dine muligheder lige her og læse mere om priser. Du finder også FCK’s kampprogram på siden, så du kan få et overblik over FCK’s kampe i denne sæson.

Find frem til Telia Parken

Med sin centrale placering midt på det indre Østerbro er Telia Parken nem at komme til. Den ligger i forlængelse af Fælledparken, som de fleste københavnere kender. Derfor kan du både benytte offentlig transport og springe på cyklen, når du skal se fodbold. Faktisk anbefales det, at du lader bilen stå hjemme. Parkeringsmulighederne er begrænsede, og det kan derfor blive svært for dig at finde en plads. Den eksakte adresse er:

Telia Parken

Per Henrik Lings Allé 2

2100 København Ø

Tager du bussen, er det let at komme fra Københavns Hovedbanegård til Østerbro. Du kan tage en bus direkte til Trianglen, der kun ligger få minutters gang fra Telia Parken. Tager du toget, kan du samtidig stå af lige i nærheden. Du finder rejseinformationer lige her.

Andre klubber

Læs her mere om Superligaen.

Læs her vores guides til andre danske klubber: