Sådan får du den perfekte spilleaften med vennerne

Er der noget bedre end at invitere vennerne over til en god gammeldags spilleaften? Her kan I dyrke jeres fælles interesse for spil, mens I får en dejlig aften med masser af socialt samvær og gode grin. Her guider vi til, hvordan spil-aftenen bliver en succes.

Hvem skal du invitere?

Der er flere aspekter, du bør overveje,, når du inviterer til din næste spilleaften. Blandt andet:

  • Hvem vil du invitere?
  • Hvad skal I spille?
  • Hvad vil du servere af mad?

Når du gerne vil invitere til spilleaften, skal du først gøre dig nogle overvejelser om, hvem du vil invitere. I nogle tilfælde vil du have mange spilleglade personer at vælge imellem, mens du i andre tilfælde kun vil have netop nok. Er der flere spil-entusiaster i din vennekreds, gælder det om at invitere dem, der går godt i spænd. Lad være med at invitere for mange gæster – et sted mellem tre og fem er ideelt, for så bliver I enten fire eller seks. Det er ofte en fordel at være et lige antal.

Når I kun er fire eller seks personer, kan I stadig have en samtale alle sammen, og der bliver ikke for mange at holde styr på. Det er også praktisk, for hvis I er mange, kan det være svært med nok bordplads eller plads generelt. Der skal gerne være et socialt element over aftenen, som bedst skabes, hvis I er et overskueligt antal. Når du overvejer, hvem du vil have med, er det også en god ide at udvælge personer, der har nogenlunde de samme spil-præferencer.

Hvad skal I spille?

Det næste du skal finde ud af er, hvad I skal spille. Måske har du investeret i et nyt spil, som du gerne vil prøve af, og så giver det sig selv, for så vil det spil danne rammen om aftenen. Det er dig som vært, der må bestemme, og det kan være smart på forhånd at melde ud til dine gæster, hvad I skal spille. Så ved alle, hvad de skal indstille sig på.

Der er mange forskellige typer af spil at vælge imellem, så overvej, om spilleaftenen skal have fokus på for eksempel et gammeldags strategi-brætspil, et moderne slag online casino, et mere tilgængeligt held-spil eller en omgang videns-brætspil.

Tilbehøret

Når dine gæster kommer til spilleaften, skal du også bespise dem. Hvis tiden er begrænset, kan det være smart med mad, I kan spise, mens I spiller. Det kan være pizza eller anden fingermad, som ikke tager den fysiske plads. Vælg noget, der er nemt for dig, for dine gæster kommer for at få en spilleoplevelse – ikke en gastronomisk oplevelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *